Teknoloji yenileme döngüleri sürdürülebilirlik için kırılıyor
Yeni modüler mobil bilişim tasarımları ve genişletilmiş destek programları, dört yıllık teknoloji yenileme döngülerini kırma fırsatı sunuyor.
Panasonic TOUGHBOOK’un yeni araştırmasına göre, Avrupalı BT Alıcıları, artan sürdürülebilirlik baskılarına rağmen mobil çalışanların kullandığı bilişim cihazlarını yenilemek için dört yıllık bir döngünün içinde yer alıyor. BT Alıcıları mobil bilişim teknolojilerini ortalama her dört yılda bir yenilediklerini ve üreticilerin ürün lansmanından sonra üç yıldan fazla bir süre boyunca cihazları desteklemelerini beklediklerini bildiriyor.
Panasonic TOUGHBOOK Avrupa Pazarlama Başkanı Lisbeth Lashmana, konuyla ilgili şunları söylüyor: "Sürdürülebilirlik konularında artan farkındalığa ve cihazları daha uzun süre kullanma yönündeki genel arzuya rağmen, endişe verici bir şekilde Avrupa’daki kuruluşların dört yıllık teknoloji yenileme döngüsünde kaldığını görüyoruz. Ancak mobil bilişim cihazlarının yeni modüler tasarımı ve en yeni güçlü cihazlar için mevcut genişletilmiş desteği sayesinde şirketler mobil çalışanların kullandığı teknolojinin ömrünü uzatması, yönetimi basitleştirmesi ve toplam sahip olma maliyetini iyileştirmesi için gerçek bir fırsata sahip oluyor."
İngiltere, Fransa ve Almanya’da kamu hizmetleri, acil durum hizmetleri, sağlık, lojistik, üretim ve inşaat sektörlerinde 50’den fazla çalışanı olan şirketlerdeki 750 mobil teknoloji alıcısı, Panasonic TOUGHBOOK tarafından yaptırılan araştırmalar için Opinion Matters tarafından bağımsız olarak incelendi.
Mobil çalışanlar için bilişim cihazları satın alırken BT Alıcıları için en önemli 5 husus Güvenlik (%23,7), Güvenilirlik (%23,7), Performans (%22,9), Pil Ömrü (%19,3), Sağlamlık (%18,7) ve Başlangıç Maliyeti (%18,3) oldu.
BT alıcılarının yarısı, satın almadan önce kullanıcılarla yenibilişim cihazlarını hala pilot olarak kullanmıyor.
Öte yandan şirketler de dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerden mobil iş istasyonlarına ve giyilebilir cihazlara kadar çok geniş bir yelpazede ortalama 2-3 farklı mobil bilişim cihazını destekliyorlardı.
Güvenlik konusundaki farkındalığın arttığını kabul eden katılımcıların yaklaşık yüzde 70’i düzenli BIOS, Ürün Yazılımı ve Sürücü güncellemelerini önemli olarak görüyor ve ortalama güncellemeler yılda 2,5-3 kez gerçekleşirken uygulanması da yılda ortalama 4 gün sürüyor.
Lisbeth Lashmana, sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Şirketlerin mobil çalışanlar için teknoloji satın alma yaklaşımlarını sıfırlamaları ve Sürdürülebilirlik Açığını kapatmaları için büyük bir fırsat var. Alıcılar, satın almadan önce çalışanlarını pilot projelere dahil ederek, cihazların kullanıcıların ihtiyaçlarını çok daha iyi şekilde gidermesini sağlayabilir. İkinci olarak da en son modüler tasarımlı cihazları satın alarak, teknoloji sahadaki kullanıcılar tarafından farklı gereksinimlere göre değiştirilebiliyor ve özelleştirilebiliyor veya daha sonra işletme içinde başka bir amaç için yeniden kullanılabiliyor. En yeni nesil cihazlarda bulunan yüksek CPU ve bellek performansı, ihtiyaca göre yükseltme imkanı ve Panasonic gibi üreticiler tarafından sunulan uzun vadeli genişletilmiş destek ile bir araya geldiğinde ortaya olumlu bir tablo çıkıyor. Şirketlerin mobil bilişim ekipmanlarını kullandığı süreyi çoğu durumda daha da uzatabilmeleri için gereken tüm unsurlar artık mevcut."
Panasonic, kısa bir süre önce güncellenmiş TOUGHBOOK 55 ile TOUGHBOOK G2 dayanıklı tabletin tanıtımı ve savunma sanayisi için tasarlanmış, kolluk kuvvetleri ve kamu hizmetleri için ideal olan en gelişmiş 14 inç modüler dayanıklı dizüstü bilgisayar TOUGHBOOK 40’ın lansmanı ile dayanıklı modüler dizüstü bilgisayar ve tablet yelpazesini genişletti. Panasonic TOUGHBOOK, cihazların güvenliğini ve uzun süre kullanılabilmesini sağlamak için ürünlerini satıştan kaldırdıktan sonra beş yıl daha destekliyor. Panasonic TOUGHBOOK ProTect Garantileri tüm cihazlar için beş yıla kadar uzatılabiliyor.
Dört yıllık teknoloji yenileme döngüsünü kıran Sürdürülebilirlik Açığı araştırmasının yönetici özetini indirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://info.business.panasonic.eu/sustainabilitygap-en.html
Panasonic Group Hakkında
Dünya çapında tüketici elektroniği, konut, otomotiv, endüstri, iletişim ve enerji sektörlerinde geniş kapsamlı uygulamalar için yenilikçi teknolojiler ve çözümler geliştirme konusunda küresel bir lider olan Panasonic Grubu, 1 Nisan 2022 tarihinde bir holding şirketi olarak hizmet veren Panasonic Holdings Corporation ve çatısı altında konumlanan sekiz şirket ile faaliyet gösteren bir şirket sistemine geçti. 1918 yılında kurulan Grup, kendini insanların ve toplumun refahını artırmaya adamıştır. Ayrıca, bugünün dünyası için yeni değerler yaratmak ve sürdürülebilir çözümler sunmak için uygulanan kuruluş ilkelerine göre faaliyetlerini yürütmektedir. Grup, 31 Mart 2022 tarihinde sona eren yıl için 56,40 milyar Euro (7.388,8 milyar yen) konsolide net satış bildirdi. Kendini insanların refahını iyileştirmeye adamış olan Panasonic Grubu, En İyi Şekilde Yaşamanıza yardımcı olmak için üstün ürünler ve hizmetler sunmak adına birleşmiştir. Panasonic Group hakkında daha fazla bilgi edinmek için: https://holdings.panasonic/global/
Panasonic Connect Europe GmbH Hakkında
Faaliyetlerine 1 Ekim 2021 tarihinde başlayan Panasonic Connect Europe, B2B odaklı ve çevik yeni bir organizasyon oluşturdu.400’den fazla çalışanı ve CEO Hiroyuki Nishiuma liderliğindeki işletme, tümü İş Değiştirme, Gelişmiş Toplum ve Yarına Bağlanma vizyonunu sunmak için tasarlanmış yenilikçi ürünler ve entegre sistem ve hizmetlerle müşterilerinin başarısına katkıda bulunmayı hedefliyor.
Merkezi Wiesbaden’de bulunan Panasonic Connect Europe, aşağıdaki iş birimlerinden oluşur:
Toughbook dayanıklı dizüstü bilgisayarlar, iş tabletleri ve elde kullanılan cihazlar yelpazesiyle mobil çalışanların üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olan Mobil Çözümler İş Birimi
Yüksek parlaklık ve güvenilirlik özelliğine sahip bir dizi projektörün yanı sıra yüksek kaliteli ekranlar sunan Görsel Sistem Çözümleri ile ile canlı etkinlik çekimi, spor prodüksiyonu, televizyon ve xR stüdyoları için yaygın olarak kullanılan PTZ ve sistem kameraları, kayıt özelliği olan kameralar, Kairos IT/IP platformu, anahtarlayıcılar ve robotik çözümlerden oluşan uçtan uca bir portföyden Akıllı Canlı Prodüksiyon çözümleri sunan Broadcast & ProAV’yi bünyesinde barındıran Medya Eğlence İş Birimi.
İş ve Endüstri Çözümleri, benzersiz Gemba Süreç İnovasyonu yaklaşımını kullanarak Perakende, Lojistik ve Üretim odaklı özel teknoloji çözümleri sunuyor. Operasyonel verimliliği artırmak ve müşteri deneyimini geliştirmek için tasarlanmış olup işletmelerin her gün en iyi performansı sergilemelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Amacı, operasyonel verimliliği artırmak ve müşteri deneyimini geliştirmek, işletmelerin her gün en iyi şekilde performans göstermelerine yardımcı olmaktır.
Panasonic Factory Solutions Europe, elektronik üretim çözümleri, robot ve kaynak sistemleri ve yazılım çözümleri mühendisliği dahil olmak üzere çok çeşitli otomatik çözümlerle akıllı fabrikaları gerçeğe dönüştürmeye yardımcı oluyor.
Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret edin: www.toughbook.eu