Küresel site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı pazar büyüklüğü 2030’a kadar yıllık %5,6’lık büyüme sergilemesi bekleniyor.
Küresel site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı pazar büyüklüğü 3,04 milyar dolar değerine ulaştı ve 2030’a kadar yıllık %5,6’lık büyüme sergilemesi bekleniyor. Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, 85 milyonluk nüfusu ve toplamda 25 milyona yaklaşan hane sayısıyla Türkiye’de de yöneticilerin ve sakinlerin hayatını kolaylaştıran site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı pazarının giderek büyüyeceğini vurguluyor.
Grand View Research tarafından yapılan araştırmaya göre küresel site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı pazar büyüklüğü 3,04 milyar dolar değerine ulaştı ve 2030’a kadar yıllık %5,6’lık büyüme sergilemesi bekleniyor. Pazarın, hayatın her alanındaki dijitalleşmeye bağlı olarak tesis yönetimine yönelik talepte de artan bir eğilime tanık olması bekleniyor. Ofis, konut ve site benzeri çok haneli ve çoklu operasyon gerektiren yapılarda aidat takibi, varlık yönetimi, personel kontrol sistemi gibi ihtiyaçlar tesis yönetim yazılımları sayesinde tek merkezden yönetilebiliyor. Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, 85 milyonluk nüfusu ve toplamda 25 milyona yaklaşan hane sayısıyla Türkiye’de de tesis yönetimi yazılımı pazarının giderek büyüyeceğini vurguluyor.
“Yönetim Operasyonlarını Kolaylaştırıyor ve İş Yükünü Azaltıyor”
Son yıllarda fiziksel altyapı, yatırım ve kullanım özellikleri açısından çok geniş hacimli ve karmaşık tesisler revaçta. Dolayısıyla bu ölçekteki tesislerin yöneticileri ile konut sakinleri ya da personeller arasında etkin bir iletişim, şeffaf bir veri paylaşımı, doğru bütçe yönetimi gibi operasyonların yürütülmesi de gitgide karmaşık hale geldi. Bu karmaşıklığa bir çözüm olarak geliştirilen ve tek başına bir apartmanın ya da binlerce konutlu sitelerin yönetimini tek merkezden yürütebilme imkanı sağlayan tesis yönetimi yazılımlarının, tesis yönetim ihtiyaçlarını azalttığını söyleyen Mehmet Yıldızdoğan, bu yazılımların yönetim operasyonlarını kolaylaştırdığını ve iş yükünü azaltığını belirtiyor. Son yıllarda, tesis yönetim çözümleri manuelden otomatik yönetim çözümlerine geçiyor. Otomatik tesis yönetimi çözümü, tesis yönetimi yazılım sistemini geliştiriyor, böylece insan hatalarını azalıp tesis yöneticilerinin hizmet kesintilerini önlemek için iş atamalarını verimli bir şekilde tahsis etmesine olanak sağlıyor. Otomatik bir tesis yönetimi yazılımı, kiracıların veya mülk sahiplerinin şikayetlerini ve şikayetlerine yanıt verirken harcanan zamanı azaltmaya yardımcı oluyor.
Tesis Yönetimi Yazılımları İnsan Hatasını En Aza İndiriyor
Tesis yönetimi yazılımları aidat tahsilat süreçlerini kolaylaştırarak, finansal süreçleri takip ederek, iletişim boşluklarını azaltarak ve belge ve sözleşmeleri saklayarak mülk yönetimi prosedürlerini basitleştiriyor. Oysa geleneksel mülk yönetimi yöntemlerinde veriler, Microsoft Excel, Not Defteri veya diğer elektronik tablolar kullanılarak manuel olarak girilir ve bu da işlemi yavaş, verimsiz ve hatalara açık hale getirir. Bu nedenle, insan hatalarından kaçınmak ve işleri otomasyon yoluyla kolaylaştırmak için mülk yönetimi yazılımlarının geliştirildiğini söyleyen yapay zeka destekli tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, “Tesis yönetimi yazılımlarının kolay kullanılabilirliği, mülk sahiplerinin ve site yöneticilerinin çalışmalarını otomatikleştirdi ve basitleştirdi.” ifadelerinde bulunuyor.
Türkiye’de 1 Milyondan Fazla Kişi Tarafından Kullanılıyor
85 milyonluk nüfusu ve toplamda 25 milyona yaklaşan hane sayısıyla Türkiye de tesis yönetiminin dijitalleşmesinde oldukça önemli bir pazara sahip. Esnek ve modüler yapısı sayesinde tüm tesisi dünya standartlarında, dijital bir platform üzerinden, etkin, verimli ve site sakinleri ile etkileşimli bir şekilde yönetme imkanı sunan Senyonet, 300 bin konuttaki 1 milyondan fazla kişi tarafından tercih edilerek Türkiye’de en çok kullanılan tesis yönetimi yazılımları arasında yer alıyor. SaaS-Hizmet olarak yazılım (Software as a Service) yöntemi ile bulut üzerinden hizmet veren Senyonet, site yönetimlerinin lisanslama, kurulum, destek ve bakım maliyetlerini optimize ederek tek bir yazılım ile tüm tesisin ihtiyaçlarını uçtan uca yöneterek iş gücünde ve maliyette önemli bir avantaj sağlıyor.
________________________________________
Senyonet Hakkında:
1996 yılında temelleri atılan tesis yönetim yazılımı Senyonet, geliştirdiği yönetim yazılımı çözümleri ile alanında sektörün lider firması konumundadır. Ofis yönetim yazılımı ile başlayan yolculuk; konut, site ve rezidanslara yönelik çözümlerle devam etmiştir. Çok haneli ve çoklu operasyon gerektiren yapılarda ‘tek merkezden yönetim’ ilkesi ile yola çıkan Senyonet, site ve konut yönetimlerine dünya standartlarında takip ve entegrasyon süreci sağlamaktadır. Alanında profesyonel ve deneyimli bir ekiple altyapısını düzenli olarak geliştirip güçlendiren Senyonet, tesis yönetimine ilişkin ihtiyaçlara pratik, güvenli ve kullanıcı deneyimi yüksek çözümler sunmaktadır.
________________________________________
Senkron Tech Hakkında:
1996 yılında kurulan Senkron Tech, geliştirdiği teknolojik ürünler ve yarattığı markalarıyla yaşamın birçok alanında paydaşlarını geleceğe hazırlayan, onların sadece bugünün değil geleceğin de ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayan bir teknoloji şirketidir. Paydaşlarının sorunlarını ve ihtiyaçlarını inovasyonla çözen Senkron Tech, onları bir sonraki adımda nelerin beklediğini bilir ve ürettiği çözümlerle onları yarına hazır hale getirir. Wellness, tesis/site/apartman yönetimi, otomotiv, kargo/teslimat ve diğer birçok sektör için geliştirdiği çözümlerle paydaşlarını zamanın ötesine taşır. Senkron Tech bugüne kadar alanında hep ilklere imza atmış; Türkiye’nin ilk site ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’i, Türkiye’nin ilk akıllı kargı dolabı Kargopark’ı ve dünya çapında 400’den fazla tesisin kullandığı wellness yönetim yazılımı FLYBY’ı geliştirmiştir.